Írj nekem! info@kozmaalexandra.hu

Home » A Csodák Tanítása » Kegyelem

Kegyelem

angyal

David R. Hawkins azt írja egyik könyvében, hogy kegyelem hallani a megvilágosodásról, s még nagyobb kegyelem, ha ez válik egyetlen célunkká. Amikor ezt a kegyelmet érzem, mindig elönt a mélységes hála, mert felismerem, hogy az út, amin járok, nem a személyes érdemem, hiszen pont a különálló személyes énben való hiedelem az, ami a szenvedést okozza, és a benne való hit feladása a spirituális út lényege. Tulajdonképpen magának a spirituális kereső identitásának a feladása, elengedése.

A megvilágosodásról való leírások, például, hogy csak a Szeretet a valós és csak a Szeretet létezik, igazak, de ha nem ez a saját tapasztalásom, akkor az intellektualizálással nem engedem meg, hogy amire rá kell néznem, az megtörténjen. Megpróbálom elnyomni az érzéseim, felölteni egy spirituális maszkot, ami persze mindig a viselkedés szintjére irányul, azaz hogy hogyan viselkedik szerintem egy spirituális ember, és pont ez nehezíti meg a spirituális utat. A Fény felismerése úgy történik, hogy a sötétséget a Fény színe elé hozom, látom hamisságát, s így képessé válok elengedni. Nem tudok elengedni egy identitást, függőségeket, szokásokat addig, míg nem látom, hogy milyen énképet védelmezek a megtartásával, amit többre tartok annál az Énnél, amilyennek Isten teremtett. Így a spirituális út nagy része abból áll, hogy azt látom meg, ami hamis, s így tárul fel a Jelenlét sérthetetlensége, időtlensége. De ennek fel kell ismerődnie, a szavak nem hozzák el a békét. Csodás szimbólumok, melyeket a Szentlélek tud használni, de nem maga az Igazság.

Sokszor, amikor az Igazság feltárulásáért imádkozunk, akkor a válasz pont valami olyasminek a tudatosságba való felemelkedése lesz, ami nem az Igazság.

Nagy szolgálatot teszünk magunknak, ha a szándékunk a megvilágosodásra, az Igazságra töretlen marad, de elkezdjük elengedni azokat az elképzeléseket, hogy annak hogyan kellene kinéznie, milyen formában fog ez megjelenni.

Ebben segít egy másik online kurzusom. Bármi is az, amit tapasztalsz, már elfogadásra került, hiszen tapasztalod és jelen van a tudatosságban. Annak a felismerése, hogy az elfogadás lényed tulajdonsága, segít abban, hogy visszavedd az erőd és meglásd, hogy nem áldozat vagy, s bármi is történik, azt nem egy személyes szinten, de szíved és valódi lényed mélyéről kérted. A Felébredésért!

Nem látok hibát – Elengedés és megbocsátás című 8 hetes meditációs kurzusomat ebben támogat Téged.

További információkat itt találsz a kurzusról, s jelentkezni is ide kattintva tudsz! >>>

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizennyolc − 9 =