Kérdésed van? info@kozmaalexandra.hu

Home » Rólam

Rólam

 

A Szandi-sztori

Egy rendkívül intenzív folyamatnak köszönhetem, hogy spirituális utazásomnak már az elején rám talált A Csodák Tanítása. 2012 rengeteg ember számára hozott változásokat, érdeklődést vagy éppen elmélyülést a spiritualitásban. Szerte a világon egy erőteljes tudatosodási folyamat indult el, úgy gondolom, én is ennek megtapasztalója voltam akkor.

Keresésem 2011 körül kezdődött, 26 évesen, amikor először személyiségfejlesztő könyvek segítségével kezdtem el átalakítani gondolkodásmódomat. Hatalmas felismerés volt számomra a ma oly divatos “teremtsd meg az életed és álmaid” koncepciója. A kezdő lökést mindenképpen Napoleon Hill Gondolkodj és gazdagodj, illetve Stephen R. Covey A kiemelkedően sikeres emberek 7 szokása című könyveinek köszönhetem. Ezek a könyvek ébresztettek rá arra, hogy nem vagyok kiszolgáltatva a körülményeknek. A gondolatok teremtő erejének felismerése megváltoztatta az életszemléletem.

2012 márciusa körül tetőzött nálam a kiábrándulás a multik világából. Ekkorra már megtapasztaltam azt az örömöt is, melyet az aerobic óravezetés nyújtott. Olyan kérdések visszhangzottak bennem, hogy hogyan lehetséges, hogy ennyire élvezem az aerobic óratartást, hol van ez az érzés a napi munkahelyemen? Valami nincs rendben, éreztem. Először azt hittem, hogy a fitness világa lesz a hivatásom, ám ahogy egyre mélyebbre mentem, rájöttem, hogy a lélek világa vonz igazán, az hogy mi az Igazság, és Ki vagyok én valójában?

Évek óta újra meg újra előjött nálam az emésztés témaköre, testileg-lelkileg is. 2012 márciusában jártam egy biorezonanciás vizsgálaton, melynek segítségével megtudtam, hogy bár allergiás nem vagyok, a laktóz- és gluténtartalmú ételek nem tesznek jót a szervezetemnek. Persze azóta tudom, hogy ez is csak a kivetítés egy fajtája, akkor azonban új ajtókat nyitott előttem ez az információ. A hölgy, aki végezte a vizsgálatot, azt ajánlotta, hogy lelki blokkok oldására keressek fel egy kineziológust. Mivel a nyitottságom megvolt, és megoldást szerettem volna a problémára, bejelentkeztem a Hétholdház kineziológusához, Sas Ágihoz. Olyan nagy hatással volt rám, ami ott, azon a találkozón zajlott, hogy még ötször elmentem utána hozzá. Sokat tanultam tőle az életfeladat rendszerről, az energiákról, születési dátumunk meghatározó hatásairól. Már az első alkalommal ráeszméltem, hogy a világ nem olyan, amilyennek hittem. Hogy a mélyben olyan erők munkálkodnak, melyek terelgetnek bennünket még akkor is, ha már úgymond tudatosnak, céltudatosnak hisszük magunkat.

Az élmény hatására a személyiségfejlesztő könyveket fokozatosan lecseréltem spirituális témákkal foglalkozó könyvekre. David R. Hawkins Erő kontra erő könyvében olvastam először A Csodák Tanításáról. Már ott is megmozdult bennem valami, ám olyan hosszú volt a könyvlistám, hogy csak a többi közé írtam fel, még nem néztem utána, mi is ez valójában. Eckhart Tolle könyveinek elolvasása után a youtube videóira kattantam rá, és egyszer ráakadtam egy olyan videóra, ahol Eckhart Tolle Marianne Williamson-nal beszélgetett. Marianne Williamson A Csodák Tanításának talán legismertebb tanítója, általa jutott el A Csodák Tanítása a legtöbb emberhez a világon. Marianne rengetegszer említette A Csodák Tanítását, s bennem egyre erősebb lett az érzés, hogy dolgom van vele. Nagyon erős kíváncsiságot éreztem. Most már tudom, hogy a Szentlélek Hangja volt az, melyet hallottam, s ez a Hang mindenkiben szól, mindenkit terelget hazafelé, gyengéden.

2013 januárja volt, s egy hirtelen ötlettől vezérelve utánanéztem, Magyarországon foglalkozik-e vele valaki. Így találtam rá Sarkadi Krisztára, aki már 2003 óta tanulmányozza a kurzust, és néhány év kihagyás után ismét csoportot indított. (Bár mindenki maga végzi a gyakorlatokat, a csoport megtartó ereje segít abban, hogy folytassuk a gyakorlást, akkor is, ha esetleg épp nehéz és megjelenik az ego ellenállása.) Az első találkozó már le is zajlott, amikor én megkerestem Krisztát. Mint később kiderült, a csoport már tele volt, de Kriszta úgy érezte, hogy nekem igent kell mondania, hisz egyébként is előfordul, hogy emberek kikopnak a csoportból, mert ez nem az ő útjuk vagy más okból kifolyólag.

út

Így hát 2013 februárjában elkezdtem a napi gyakorlást, és a csoportba járást. Gondolkodásmódom 2-3 hónapon belül drasztikusan elkezdett átalakulni.

Júniusban részt vettem egy Vipassana elvonulás első 5 napján, és rájöttem, hogy nincs ott keresni valóm, mert megtaláltam az utam: elköteleződtem A Csodák Tanítása mellett. Sokat kerestem, sokat kutattam, olvastam, de felismertem, hogy számomra ez az a tanítás, mely ellentmondásmentességével mindenre választ tud adni, ami felmerül bennem.

Ami nálam történik, napról napra, azt néhány pontban így lehetne megfogalmazni:

  • mindennapjaim örömtelivé, békéssé váltak;
  • önbizalmam, önismeretem megnőtt;
  • kapcsolataim kisimultak, főleg annak köszönhetően, hogy nem akarom megmondani az embereknek, hogyan éljék az életüket;
  • ítélkezési, kritikai hajlamom alábbhagyott;
  • tudatosságom, képességem a jelenlétre nőtt;
  • érzékenységem a szenvedésre, fájdalomra nőtt, már egészen kis irritáció esetén is észreveszem, hogy valamilyen negatív gondolat okozza ezt, ami nem a valóságot tükrözi, és ez által meg tudom változtatni elmém állapotát.
  • És ami a legfontosabb: egy eszköz van a kezemben, mely mindig segít a lentjeim kezelésében az által, hogy elfogadom a Szentlélek Útmutatását, a mindenkiben jelen lévő Intuíció Hangját.
Daviddel

David Hoffmeister spirituális tanítóval és James-szel Mallorcán a 6 hetes elvonuláson

A Csodák Tanításának gyakorlatai 1 évre szólnak, ám ez egy életre szóló önismereti út, melynek során a gyakorlatok hű útitársként addig kísérnek, míg össze nem kapcsolódunk Belső Tanítónkkal. Akkor ugyanis már a gyakorlatok is feleslegessé válnak. A Csodakurzussal töltött első évem tapasztalatairól itt olvashatsz.

2014-ben felvettem a kapcsolatot David Hoffmeister spirituális tanítóval és közösségével, a Living Miracles-szel. Gyakorlatias, tiszta, egyszerű, kompromisszummentes alapelvei tapasztalatom szerint rendkívül felgyorsítják a valódi Énre való ráébredés látszólagos folyamatát. 2014-ben meghívásomra David Hoffmeister és a Béke Hírvivői Budapestre látogattak, erről videókat és hanganyagokat itt találsz. 2015-ben a Living Miracles ösztöndíjának és adományoknak köszönhetően részt vettem a 6 hetes mallorcai elvonuláson (fotók itt), majd onnan továbbutazva 1 hónapot töltöttem Malaga mellett a Deva Központban (fotók itt). A szolgálat által mélyültem az elmetréningben. Az elvonulásain való részvételnek és a Közösségével való kapcsolatnak köszönhetően olyan támogató háttér épült ki körülöttem, hogy mindezt Istennek való szolgálatomként továbbadni, megosztani és kiterjeszteni vágyom.

Fix alkalmazotti állásomat 2014 márciusában hagytam ott, s azóta, különösen 2015-ben és 2016-ban sokat utaztam Európában, és együtt éltem azokkal a barátokkal, akiket a közösségen keresztül ismertem meg. Spanyolországban, Hollandiában, Svédországban és Magyarországon is több helyen éltem, néhány havonta költöztem, követve a Lélek Útmutatását. Ily módon mélyült a bizalom bennem, hogy valóban az Isteni Gondviselésre hagyatkozhatok, hiszen mindent megkapok, amire valóban szükségem van.

2015 augusztusában pedig a szintén Jézustól csatornázott Szív Útja érkezett be életembe, ami A Mester Útjának első könyve. Azóta fordítom ezeket a csodás tanításokat, és kapcsolódom azokkal, akiket szintén inspirálnak ezek az anyagok.

Az elmúlt években fordításokkal, meditációkkal, online kurzusokkal, és elvonulások, skype csoportok, személyes találkozók formájában kapcsolódtam azokkal, akik valami módon rezonálnak velem, a lényemmel.

Hiszem, hogy mind egyenlő szerepet töltünk be a Teremtésben és a Jóvátételben, s mindig létezik az a tökéletes megnyilvánulási mód, legyen szó könyvről, zenéről, filmről, emberről vagy bármi másról, ami pontosan azt tudja adni, amire éppen akkor szükségünk van. Ezért hát, ha megmozdul Benned valami, akkor lépj velem kapcsolatba! 🙂

.

Ha van kedved, iratkozz fel hírlevelemre, s ajándékként megkapod egyik vezetett meditációmat!

Szandi

Mallorcán a tengerparton, az elvonulás alatt

Comments are closed.