Írj nekem! info@kozmaalexandra.hu

Home » Online kurzusok » Pénz beszél: félelemből a Gondviselésbe (16 hetes)

Pénz beszél: félelemből a Gondviselésbe (16 hetes)

Miről szól a kurzus?

Aki azt mondja, hogy neki nincsen dolga a pénzzel, az vagy hazudik vagy becsapja magát.  A pénz olyannyira áthatja az életünket, mégis mélyebb szinten nagyon keveset beszélünk róla, keveset foglalkozunk azzal, hogy milyen a viszonyunk hozzá.

A pénz önmagában semmi. Azért tartjuk fontosnak, amit általa megkaphatunk, amit neki tulajdonítunk. A pénzt az ember találta fel, az értékcsere eszközévé téve. Azért tartjuk fontosnak a pénzt, hogy megkaphassuk általa, amire vágyunk. S azért vágyunk azokra a dolgokra, melyeket pénzen kaphatunk meg, mert azt hisszük, hogy azok boldoggá tesznek majd. Ezért nagyon könnyen a pénz sokak számára a boldogság látszólagos eszközévé válik. A boldogságunkat tesszük függővé a pénztől. Ezért olyan lényeges, hogy szemügyre vegyük a pénzzel kapcsolatos gondolatainkat, hiedelmeinket.

Sokan a viselkedés oldaláról próbálják megközelíteni a témát: ez a gyakoribb. Mit kell tennem ahhoz, hogy gazdag legyek, hogy ne kelljen idegeskednem a pénz miatt? Talán egy újabb hogyan-gazdagodjak-meg szeminárium? A viselkedés azonban a gondolkodást követi, ezért érdemes a gondolatok megvizsgálásával kezdeni!

Mindenki számára más miatt fontos a pénz. Biztonság, kényelem, öröm, szabadság, élvezet. Számodra mit jelképez a pénz?

Kevesen mondhatják el magukról, hogy nem fűzi őket semmilyen érzelem a pénzhez. Pontosan ezért is van köze a pénznek a szeretethez. Nem vagyok híve annak a felfogásnak, hogy a pénz=szeretet. És annak a szemléletnek sem, hogy az, hogy mennyire vagyunk a helyünkön, és hogy mennyire támogat az Élet vagy Isten, azt a pénzügyi helyzetünk tükrözi. Kifejezetten gonosznak tartanám Istent, ha így fejezné ki a szeretetét. Hiszen ezen a világon nincs egyenlőség a pénzügyek tekintetében.

Ahogy én tekintek a pénz és a szeretet kapcsolatára, az az, hogy a pénzhez fűződő gondolataink, hiedelmeink megvizsgálásával, a pénzzel kapcsolatos félelmeink elengedése által igenis elháríthatjuk az akadályokat valódi Énünk megtapasztalásának útjából. Ily módon a pénz egy szimbólum, mely emberi életünkben erőteljesen jelen van.

Nem a pénzről van tehát szó, hanem a félelemről. Nem a pénzről van szó, hanem indirekt módon a szeretetről. Látszólag a pénz miatt aggódunk, látszólag a pénz hiányzik, de amiről valóban szó van, az az Önmagunkkal és az Istenivel való kapcsolatunk.

  • Mennyire bízunk a Gondviselésben?
  • Mennyire bízunk az útmutatásban?
  • Mennyire tudunk adni és elfogadni?
  • Miben látjuk a biztonságot?
  • Mitől tesszük függővé a boldogságunkat?

.

Ebben a vizsgálódásban a pénz csak egy szimbólum, mely által megvizsgálhatjuk a fenti kérdéseket.

A kurzus célja tehát nem a gazdagság megteremtése, vagy hasonlók, hiszen akkor ismét csak a külső körülményektől tennénk függővé a boldogságunkat. A kurzus célja az, hogy önmagunkban találjunk otthont, biztonságot, boldogságot, értéket. Mellékhatásként előfordulhat könnyen, hogy pénzügyi helyzetünk is megváltozik, lehet, hogy nem. Az azonban biztos, hogy nem a pénzzel kapcsolatos aggódás és a gazdagság utáni vágy fogja kitölteni mindennapjainkat, hanem a megelégedettség, hála és bizalom a Gondviselésben.

A kurzus egyes gyakorlatait Kate Northrup magyarul még nem megjelent könyve inspirálta, melynek címe Pénz: egy szerelmi történet, a kurzus utolsó heteinek leveleit pedig A csodák tanítása.

..

Mit tartalmaz az email tanfolyam, mit kapsz, ha jelentkezel?

Itt kezdődik

  • 16 hetes gyakorlatorientált utazásunk
  • 16 részből áll,
  • minden rész gyakorlatokat és elméletet is tartalmaz, hogy félelmeid elengedődhessenek,
  • összesen 4 meditáció segíti a mélyülésed..

A kurzust elvégzők tagjai lehetnek egy zártkörű FB csoportnak is, melyen keresztül én személyesen is válaszolok a kérdésekre, és a csoport segítő ereje is támogat majd bennünket..

.

Mennyibe kerül?

A kurzus adományosan elérhető, az ajánlott adomány: 6 000 – 10 000 Ft között, amire Útmutatást érzel. 

Adományod ide tudod elutalni nekem. Hálásan köszönöm!

.

Hogy tudod megrendelni?

Ha megszólított ez a lehetőség, ha fellelkesedtél, mert valami megmozdult Benned, akkor nem véletlenül olvasod ezeket a sorokat… :)

A kurzust innen tudod letölteni.

A kurzus meditációit innen tudod letölteni.

Szeretettel,
Szandi

Comments are closed.