Kérdésed van? info@kozmaalexandra.hu

Home » A Csodák Tanítása és az önismeret » Ima, álarcok nélkül

Ima, álarcok nélkül

ima

Istenem,

az elmúlt napokban ráébredtem, hogy őszintének kell lennem Hozzád, és beismerni, hogy milyen illúziókat tartok még mindig többre Nálad. Hiszen vágyom rájuk. Onnan gondolom ezt, hogy sokat járnak rajta a gondolataim, azok a gondolatok, melyek felbukkannak elmémben.

Éppen olvastam A csodák tanítását, s pont erre ösztönöz:

„Hagyj magad mögött minden illúziót, és az ego minden kísérletét, amellyel megpróbál visszatartani.” (8/V/6)

Felismertem, hogy csak akkor vagyok képes erre, ha nem hazudok, ha nem rejtőzöm tovább, azt hajtogatva magamnak, hogy már nem vágyom bizonyos dolgokra. Ha nem csapom be magam azzal, hogy „ott” tartok az elmémben és az érzéseimben, ahol még valójában nem. Hiszen ami már valóban elengedődött, az eszembe sem jut.

 .

A jövőből a jelenbe

Beismerem, hogy rengeteg forgatókönyv van elmémben a jövőről. Tele van a naptáram, amivel egyébként semmi baj nem lenne, ám van bennem ragaszkodás az ötleteimhez. Bár ennek ellenére csodás, hogy egyre könnyebben visszatalálok a pillanatba, ahogy A megváltás azonnalisága című fejezetben is olvastam. Mégis észlelek egyfajta ragaszkodást mindahhoz, amit a naptáramban lévő programok, képzések képviselnek. Ezek szerint őket ruházom fel azzal, hogy boldoggá tesznek? Akkor tévednem kell, mert nem lehet, hogy a boldogság rajtam kívül legyen. Akkor bizony gonosz lennél, ha a boldogságomat rajtam kívül helyezted volna. Szívemmel érzem, hogy ez nem igaz!

Hajlandó vagyok átadni Neked a kontrollt, az irányítási vágyat. Segíts, hogy minden pillanatban a szeretetet válasszam, s meglássam a félelem értelmetlenségét és képtelenségét! Segíts, hogy áthasson a bizalom, hogy betölthessem feladatomat!

 .

A különleges kapcsolatból a szent kapcsolatba

Beismerem, hogy nagyon ragaszkodom a páromhoz, aki egy csodás tanúságtevő elmém békéje és boldogságom mellett. Érzem, már, hogy a szeretetet nem lehet lekorlátozni egy vagy néhány emberre.

A különleges kapcsolatok megfosztanak attól, hogy megismerhessem azt, Aki valójában vagyok. Törekszem arra, hogy kiterjesszem a szeretetet. Nem megvonom a szeretetet a páromtól, hanem engedem, hogy a szerelem és az iránta érzett elfogadás, bizalom, őszinteség és segítőkészség inspiráljon, hogy képessé váljak mindenki felé így fordulni. Kérlek, mutasd meg, hogy nem kell rejtegetnem magam a világ előtt, bizalommal és nyíltsággal fordulhatok minden ember felé.

 .

A szép test vágyából a szellemmel való azonosulásba

Igaz, már nem hiszem meggyőződéssel és bizonyossággal, hogy boldog lennék, ha lapos lenne a hasam, de még mindig vágyom rá. Ha ebben a pillanatban választani lehetne, akkor azt mondanám, hogy legyen lapos, és nem biztos, hogy azt tudnám mondani, hogy legyen meg a Te akaratod.

Pedig intellektuálisan tudom, hogy a Te akaratod Egy az én akaratommal. S ha most nem lapos a hasam, akkor valamiért ez szolgálja a javamat, bármennyire is tiltakozik a hangoskodó ego.

 .

Az örömteli karrier és a biztonságos anyagi háttér vágya helyett feladatom betöltése

Beismerem azt is, hogy a vágyam arra, hogy egy sikeres spirituális témájú vállalkozásom legyen, specifikus és követelőző. Talán nem ez az utam. Talán igen. Kérlek, mutass utat és vezess!

Beismerem, hogy néha félelem tör rám a pénzzel kapcsolatban, hogyan látom el magam, ha elfogy a megtakarított pénzem. Beismerem, hogy ellenállás van bennem, hogy visszamenjek egy olyan munkába, amilyeneket eddig csináltam, de nem okoztak örömet, csak a pénzért végeztem őket. Fájdalmas volt és hazugnak éreztem magam, mintha el akartam volna rejteni a Fényt.

Hajlandó vagyok átadni neked mindezt. Mert valójában csak arra vágyok, hogy minden pillanatban a békét és a boldogságot tapasztalhassam meg, bizonyossággal abban, hogy betöltöm feladatomat és a nekem rendelt utat követem. Csak az örömre vágyom, s érzem, ahogy egyre inkább kitölti tudatosságomat az öröm, mely feladatommal egy. Átadom Neked a specifikus és részletekre kiterjedő elképzeléseimet, elaprózott céljaimat, hogy Te kicseréld az egyetlen valóságos Célra: a megbocsátásra, elengedésre.

Átadom neked hálával és bizalommal telve a kételyeimet.

„Boldogan feláldozom a félelmet.” (A csodák tanítása, 323. lecke)

Ámen.

Ha tetszett ez az írás, iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess, ha új bejegyzés születik. Ajándékot is kapsz: egy tanulmányt életfeladatod megtalálásához. 🙂


Név: *
Email: *

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.