Írj nekem! info@kozmaalexandra.hu

Home » Mozgásban

Mozgásban

Úgy tapasztalom, hogy a mozgás segíthet az energiáink átmozgatásában, a beragadtságból való kimozdulásban. Fontos, hogy a spirituális út egy adott szakaszában visszaérkezzünk a testünkbe, mert csak így tapasztalhatjuk meg a Mennyet a Földön, azaz a boldog álmot. Így válhatunk a Szeretet tanítványaivá és tanítóivá emberként.

Ugyanakkor a spirituális úton lehetnek olyan időszakok, amikor minden energia a belső gyógyulásra van átirányítva. Tudd, hogy ez is teljesen rendben van! Bízz a megérzésedben, és abban, hogy mi esik jól! Mindannyiunk útja a forma és a körülmények szintjén egyénre szabott, így végső soron csak Te tudhatod biztosan, merre húz a Szíved. És Neked is kell felelősséget vállalnod a döntéseidért.

.

3 mozgásformát ajánlok figyelmedbe, melyek számomra sokat segítenek, és örömöt adnak a mindennapjaimban. Ezek mindegyike konkrét útmutatásként érkezett hozzám.

2013-ban a CsodaTánc szót hallottam meditációmban, és hamarosan rátaláltam a táncmeditációra. Erről itt olvashatsz bővebben.

2017-ben kezdtem el rendszeresen jógázni, amikor azt kértem Istentől, hogy a 2 év után, amikor is a belső gyógyulási folyamataim úgy felerősödtek, hogy csak nagyon ritkán éreztem késztetést bármilyen mozgásra, újra életem része lehessen a mozgás. Bizonyosságra vágytam, hogy pontosan melyik mozgásforma a tökéletesen rám szabott, amit minden kétség nélkül, rendszeresen végezhetek. Ebben a bejegyzésemben írtam arról, hogyan érkezett a tibeti jóga formájában válasz erre az imámra álmomban.

A természet is központi szerepet tölt be a gyógyulásomban. Amikor arra érzem a késztetést, rövidebb-hosszabb zarándoklatokra indulok. Félnapos, 1 napos, vagy több napos utakra indulok, ahogy a Lélek Útmutatása vezet. Szó szerint átsétálok a zarándoklatok alkalmával a belső akadályokon.

.

A mozgáshoz nagyon sok hitrendszer tapad, melyeknek végső soron nincsen igazság alapja, mert minden hitrendszer csupán egy hitrendszer. Választásunk szerint azért inkarnálódtunk ebben az időszakban, mert ez nyújtja leginkább azt a közeget, amiben megtanulhatjuk azokat a leckéket, amelyek jelenleg szükségesek a mélyüléshez Önmagunkban, Istenben. Ezzel kitettük magunkat egy bizonyos fajta kollektív kondicionáltságnak, bizonyos hitrendszereknek, melyek a nyugati társadalmakban elterjedtek ezekben a témákban:

  • egészség
  • táplálkozás
  • testmozgás, edzés

Az egészség valójában egy tudatállapot, a békés elme, az Istennel való egység tudatossága. Mai társadalmunkban ez a testtel van társítva.

Objektív kijelentéseket, mégis sokszor egymásnak ellentmondó elképzeléseket hallhatunk az ételekről, arról, mi az egészséges, mi nem. Melyik ételeket spirituális fogyasztani, melyiket nem. Hiedelmek vannak arról, hogy bizonyos ételek fogyasztása jobban támogatja az Istenben mélyülést. Ha olvasol a fényevőkről, akkor sok hamis hitrendszer engedődhet el benned a táplálkozással, a táplálékkiegészítők szükségességével kapcsolatban. Ez nem azt jelenti, hogy neked is ez az utad, de világossá válhat számodra, hogy az is csak egy hitrendszer, hogy enni kell. Hiszen vannak olyanok, akiknél egy bizonyos ponton az az útmutatás érkezik, hogy megengedjék, hogy a Fény, az Isteni Energia táplálja a testet is. Amikor utánaolvastam ezeknek a dolgoknak, rengeteg félelem tűnt el belőlem a táplálkozással kapcsolatban. Rájöttem, hogy arra érdemes figyelnem, mi esik jól, milyen ételekkel, italokkal tud harmonikusan együtt lenni a testem. Fokozatosan elkezdtem elhagyni azokat az ételeket, italokat, amik vonzás-taszítás érzéseket váltanak ki belőlem. Neked is ismerős lehet az érzés, amikor lényed egy része kíván valamit, de undor és ítélkezés is van benned az adott étellel kapcsolatban (ez más dolgokra is igaz). Én sokáig azt hittem, hogy az a dolgom, hogy elengedjem az ítélkezést, az ellenérzést ilyenkor. Ez ugyanis egy jelzés, hogy nem szolgál Téged az adott étel vagy ital. Egy idő elteltével felismertem, hogy csak olyasmit vegyek magamhoz, amire teljes szeretettel gondolok, tehát semmilyen ellenérzés nincs bennem felé. Fontos azonban a gyengédség! Csak figyeld meg a viselkedésed, érzéseid, gondolataid, és engedd, hogy fokozatosan minden eltűnjön a tapasztalásodból, amivel nem tudsz szeretettel együtt lakozni! Ez nem ítélkezés, csak annak elismerése, hogy méltó vagy arra, hogy a tapasztalásodban minden a szeretet rezgését tükrözze.

Ugyanígy rengeteg véleménnyel szembesülhetsz arról, hogy mozogni kell, mikor és mennyit. Arról, hogy mi a spirituális mozgásforma, mi nem az. Tudatos vagy tudattalan célok kapcsolódnak a mozgáshoz a testképpel kapcsolatban. Nagyon erős a kondicionálás jelenleg azzal kapcsolatban, hogy a fitt, karcsú, sportos test boldogságot hoz, és ez válik céllá. Azaz a jelenbeli béke választásának lehetőségét elhomályosítja a társadalmi programozás.

Érdemes ezeket a témákat megvizsgálnod magadban, hogy milyen hiedelmek kötődnek Benned ezekhez. Váljanak ezek a témák is imád tárgyává, hogy egyénre szabottan útmutatást kaphass a Lélektől, mi szolgálja valóban a javadat, és mi vezet a valódi boldogság irányába!

Legyen a mozgás célja az öröm a jelenben, és nem valamilyen jövőbeli, formára irányuló, énképet erősítő elképzelés!

2 online kurzusom is készült ezekben a témákban, melyek adományos módon elérhetők, és támogatnak Téged annak felismerésében, és így elengedésében, ami már nem szolgál:

Comments are closed.