Írj nekem! info@kozmaalexandra.hu

Anya

anya

Már nagyon régóta látható a női elv, az Ősanya a tengerrel együtt: Mare – Mária – Anya a gyermekkel.

Anyánk méhéből születtünk e Földre, vele egységben létezve élhettük át a védettséget, az otthon biztonságát. Egész életünkre hatással vannak ezek az első évek, az, ahogyan édesanyánk viszonyult hozzánk, akár már megszületésünk előtt, magzatként, majd kisgyermekként. Ő gondoskodott rólunk szeretetével, odaadásával, ő táplált minket.

Így hát édesanyánktól tanultuk, hogyan kell adni, szeretni – feltétel nélkül. Ez a kapcsolat nagyon meghatározza emberi kapcsolatainkat, azt, ahogyan az emberekhez viszonyulunk, azonban azt is, ahogy önmagunkat tudjuk elfogadni és szeretni.

A tenger, az óceán, az ősvíz ugyanakkor tudattalanunk jelképe is. E Földön minden élet ebből az ősóceánból keletkezett, és mindannyiunk ősalapját képezi, hiszen testünk majd 70%-a víz!

Az ősvíz érzelmi életünket is szimbolizálja, a maga változékonyságával, hullámzásaival. Egy másik jelkép, pedig a Hold, mely folytonos változásával a mi változásainkat szimbolizálja.

Amikor ezzel az archetípussal kapcsolódunk, akkor tulajdonképpen leszállunk tudattalanunk sötét vizeibe, hogy megtaláljuk legmélyebb érzelmi szükségleteinket, vágyainkat, és a tudatosságba emeljük azokat, a Fényre hozva mindazt, mely eddig el volt nyomva. Gyengéden szembenézünk a fájdalmas érzésekkel, s ezáltal meghallgatjuk a belső Gyermeket is, aki végre játszhat. Megengedjük magunkat szívből élni!

Az Anya segít nekünk visszatalálni az elfogadáshoz, az odaadáshoz és az intimitáshoz. Nőként így újra összekapcsolódunk az Ősanyai energiával, s ez növeli szeretetképességünket. Az Ősóceán energiája elmossa az élettől való félelmet.

Férfiként az Anya archetípusával kapcsolódva feldolgozhatók az anyáról való leválás tudattalan mintái, mely gyakran okozza, hogy a párkapcsolatban sem tudunk igazán mély lelki harmóniát megélni. Férfiként is rendkívül fontos az érzelmeinket kifejezni.

Amikor ezt az őselvet teljes mélységében átéljük, megnyugszik a lélek, mint az éjszakai tenger. Otthont találunk önmagunkban. Védettséget találunk önmagunkban. Bízunk az Életben. 

Az Anya más megnevezései: Ősanya, Istennő, Ízisz, Mária, Matriarka, Uralkodónő.

Benned hogyan él ez a minőség?

Az Anyát ezekkel a kérdésekkel, üzenetekkel ébreszti és aktivizálja a vezetett meditáció Benned:

  • Édesanyáddal való kapcsolatod történetének átgondolása: hogyan szült meg, nevelt és szeretett?
  • Miért vagy hálás anyukádnak? Írd le!
  • Mi hiányzott ebben a kapcsolatban?
  • Egy belső utazásban mondd el neki mindezeket, s mondj köszönetet, bocsáss meg, adj hálát az életedért, melyet rajta keresztül kaptál!
  • Te miképpen akarsz szeretni, gondoskodni önmagadról, érzelmeidről legfőképpen, és szeretteidről, illetve az emberekről?
    .

Ez a 30 perces vezetett meditáció abban támogat Téged, hogy kapcsolódni tudj az Anya archetípus belső minőségével.

Segít, hogy előhívd magadban azokat a belső minőségeket, melyek továbblendítenek utadon.

Szeretettel,
Szandi

***

Az Anya című vezetett meditáció (mp3 formátum) adományosan elérhető, az ajánlott adomány: 500 – 1 000 Ft között, amire Útmutatást érzel. 

Adományod ide tudod elutalni nekem. Hálásan köszönöm!

A meditációt letöltheted innen.

Comments are closed.