Kérdésed van? info@kozmaalexandra.hu

Home » A Csodák Tanítása és az önismeret » Változást hozó könyvek: Eckhart Tolle – Új Föld

Változást hozó könyvek: Eckhart Tolle – Új Föld

új föld.jpg

Őszintén szólva összekavarodott minden bennem. Minden célom megkérdőjeleződött, mert már tudom, hogy illúzió lenne csak, hogy ha elérem, attól több, teljes vagy boldogabb leszek.

Nem fáj most, nem szenvedek, inkább egyfajta semleges állapotban vagyok. Nézem a listám, hogy mi mindent tűztem ki célul, és jön a felismerés, hogy tényleg azért vágytam minderre, hogy különlegesnek érezzem magam, hogy valami űrt kitöltsek, hogy 1 percre élvezzem, ha elértem valamit, aztán rohanjak, új célokat kitűzni, mert a legutóbbi mégse váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de majd talán a következő… Micsoda csapda!

Tavaly év elején még a multi létráját akartam megmászni és csúcsmenedzser akartam lenni. Aztán az aerobic edzőként átélt flow élmény hatására elgondolkodtam, hogy nem, valami nincs rendben ezzel a multis céllal, mert a végeredmény nem adhat akkora örömet, amiért érdemes végigszenvedni a folyamatot, ezért úgy döntöttem, jobban elmélyülök a fitness világában, mert talán személyi edzőként rálépek az utam helyes ösvényére. (Tegnap egy interjúban hallottam egyébként, hogy tulajdonképpen mindenki már most az útját járja, de ha nem érzi helyesnek azt, ahogy vannak a dolgok, akkor az azt jelzi, hogy egyszerűen nem jól menedzseli az életét, és rossz döntéseket hoz…) Aztán rájöttem, hogy csak a testtel foglalkozni, számomra túl kevés, mert az egy nagyon kis szelete az embernek, és nem ad kielégítő választ arra, mitől érzi valaki boldognak és teljesnek magát. Aztán felfedeztem magamban a szabadság vágyát, ami alkalmazottként nem kivitelezhető, mert valaki más álmában (vagy épp illúziójában) élek. Szinte egy időben azzal, hogy először mentem el kineziológushoz, rám talált az Amway Network 21 képzési rendszere is. Bátor és igaz emberekkel találkozom ebben a közösségben, akik már megtanultak függetlenedni mások visszautasításától, véleményétől. Hónapokig egy gyémánttá válni tűnt számomra a boldogság netovábbjának. Az út a gyémántig valóban igazi csiszolódás, vezetővé és jobb emberré válás, csak éppen míg a jelent ilyen félvállról veszem, addig a folyamatban nem lelem örömöm, állandóan azt érzem, hogy még nem állok készen. Ezt a célt azonban nem vetettem el, mert látom az értékeit, Eckhart Tolle sorai után is, inkább úgy döntök most, hogy majd erről később döntök.

Amikor a könyvet olvasom, olyan, minta tisztán látnék és érezném az Igazságot, jobban mondva pontosan azt, amiről ír oly gyönyörűen: Az Élet a táncos, Te vagy a tánc”.

Aztán szétcsúsznak a felismerések, és csak azt a kérdést érzem magamban lüktetni, hogy akkor hogyan tovább? Eckhart Tolle szerint a szenvedés szükséges, mert felébreszt minket:

Minden, amire vágytam itt van bennem, a jelen pillanatban, a jelenlétben: én vagyok a béke, a szeretet, az öröm. És én éveken át kint a világban kerestem lázasan… Tanulom a türelmet, és figyelem a jeleket, hogy az új célok feltáruljanak előttem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.