Kérdésed van? info@kozmaalexandra.hu

Home » A Csodák Tanítása és az önismeret » A világ csak okozat

A világ csak okozat

csodák vagy ítélkezés

Ezen a héten elvégeztem a megengedés állítói képzést, és miközben gyakoroltunk, állítottunk, még mélyebbre hatolt bennem az a felismerés, mely A csodák tanításában is kulcsfontosságú tanítás, hogy a világ tényleg csak okozat. A világ csupán gondolataink, hitrendszereink mozgóképe, akár egy film.

Minden egyes állításban színtisztán látszott, hogy a megoldás a gondolataink szintjén van. A megoldás abban van, hogy el tudjuk hinni azt is, hogy az is lehetséges, amiről az elme azt mondja, hogy nem az. Figyeld a gondolataid, hogy milyen gondolatok bukkanak fel újra meg újra az elmédben! Úgy hangzanak, mintha tények lennének, pedig bizony az erejük “csak” abban rejlik, hogy elhiszed őket. De ennek nem kell így lennie!

Az egyik legcsodásabb módszer, hogy megtapasztaljuk és képileg lássuk azt, hogy a világ valóban csak okozat, a megengedés állítás. Ilyenkor elhozol témaként egy konfliktust, valamit, amit problémának érzékelsz, és ránézel arra, hogy minden Belőled indul ki! A legádázabb szituációkban is, amikor úgy tűnik, a körülmények rabságában tehetetlenül vergődsz, és más emberek áldozata vagy (legyen az a családban, a munkahelyeden vagy bárhol máshol), az állításban meglátod, hogy ha megengeded azt magadnak, hogy elengedődjenek a korlátozó hiedelmek, ha megengeded azt magadnak, hogy az elme megnyíljon a harmónia és béke lehetősége felé, akkor a világ is ezt tükrözi körülötted. Megmutatja az állítás, hogy ha az ellenállás helyett a megengedést, a szeretetteljes nézőpontot választod tudatosan, akkor hogyan változik a helyzet.

A megengedés állítás során ezt a nagyon elméletinek tűnő spirituális igazságot megtapasztalhatod. A gondolat az ok. A világ az okozat. Kivétel nélkül. Sőt, A csodák tanítása ezt a kettőt összeköti, és egyidejűnek tekinti:

“Gondolataim csupán képek, amelyeket én alkottam.” (15. lecke)

Ez a módszer azoknak csodás, akik elértek arra a tudatossági szintre, hogy felismerik az elmében fel-felbukkanó gondolatokat, és hajlandóak megnyílni annak a lehetőségnek, hogy a gondolat nem tény, hanem vélemény, ami korlátok között tarthat. Ugyanúgy a mező segítségével dolgozunk, és a megjelenő kép megmutatja, hogy valóban nem korlátozhat semmi más, csak a hiedelmek. Szabadabbnak, áramlósabbnak érzem ezt az állítási módot, és mivel 1 évig én is tanultam hagyományos családállítást, és érzem, hogy az nagyon fontos tud lenni a spirituális út kezdetén, egy-egy nagy felismerés formájában, olyanok számára, akik élik az életüket, és mondjuk félévente elmennek állítani, úgy ez a megengedés állítás lehetővé teszi, hogy olyan helyzetekre is ránézzünk, amit hagyományos családállításon nem szoktak felállítani, vagy egyből képviselőként a családtagokat hozzák be. Itt ezt szabadon kezeljük, nem kutatunk a múltban, hanem arra a tudatosságra helyezzük a hangsúlyt, hogy ha pillanatról pillanatra a megengedést választom, akkor hogyan nyílik ki egy helyzet. 🙂

Szeretettel várlak megengedés állításra, október 7-én, kedden, 10:00-18:00. Pontos cím jelentkezés után! Jelentkezés emailben “megengedés állítás”-sal a tárgyban. Díja: 10 000 Ft. Összesen 6-7 főt tudok fogadni erre a programra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.