Írj nekem! info@kozmaalexandra.hu

Home » A Csodák Tanítása » Mindenkinek van egy ajándéka számodra

Mindenkinek van egy ajándéka számodra

ajándék

Újabban azt veszem észre, hogy Belső Tanítóm néhány naponta egy-egy bölcs mondattal emlékeztet arra, mire érdemes fókuszálnom, mit érdemes megerősítenem magamban.

Itt a legújabb:

Mindenkinek, akivel találkozol, van egy ajándéka számodra! Everyone has a gift for you. (Megint angolul szólalt meg bennem.)

Kivétel nélkül. S az, hogy én felismerem-e ezt az ajándékot, az csak azon múlik, hogy megnyitom-e magam a pillanatban a Szeretetnek. Kinyílok-e arra, hogy minden emberben, akivel találkozok, meglássam a tökéletességet.

A tökéletességet olyan módon, ahogyan ő éppen megnyilvánul a világban. Mert minden pillanatban az maga a tökéletesség, mert minden a Terv szerint alakul, hiszen ahogy A csodák tanítása írja:

„A megváltás nem ismeri a véletlen fogalmát.” és

„Bizonyos, hogy minden boldog véget ér.”

És a tökéletességet mindenben, mert az a szellemi valóság az Igazság, csak az érzékelés és a korlátozott észlelés az illúziók fátylát vonja látásom elé. A valódi látóképesség azt jelenti, hogy mindenkiben az ártatlanságot és tisztaságot látom, ítélkezés nélkül.

Ha elkezdek valakit hibáztatni, kritizálni, akkor elzárom magam az ajándékoktól, melyek rám várnak. Maga a hibáztatás eleve csak akkor lehetséges, ha testvéremet egy testre korlátozom le, megfeledkezve szellemi valóságáról, mely korlátlan, végtelen, isteni. Amilyennek másokat látok, azzal azonosítom magamat is: test vagy szellem. Tulajdonképpen egyre egyszerűbb. Minden ítélkezés és harag azt jelzi, hogy elfeledkeztem valódi természetemről.

Az ajándék, amit adok, és amit kapok, az egy csoda. És a csodák között nincsenek nagyságrendbeli különbségek, ahogy A csodák tanítása írja. A csoda az, amire éppen akkor szükségem van. Lehet az egy zsebkendő, egy információ, egy inspiráció, egy kedves mosoly, útbaigazítás egy ismeretlentől, akármi.

A nyitottság és a bizalom szükségesek ahhoz, hogy megnyissuk magunkat az ajándékoknak, melyek csak arra várnak, hogy egymásnak adjuk őket.

A tökéletes ajándék, a tökéletes helyen, tökéletesen időzítve, tökéletes formában…

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.