Írj nekem! info@kozmaalexandra.hu

Home » A Csodák Tanítása » Nem látok hibát – 8 hetes online kurzus

Nem látok hibát – 8 hetes online kurzus

nem látok hibát

Itt ez a csodálatos zene meditációhoz, ellazuláshoz, a jelenben való megpihenéshez. Javaslom, indítsd el, miközben olvasod e cikket! 🙂

Az utóbbi időben újra meg újra egy mondat visszhangzik az elmémben. Ez a gondolat vissza-visszatér. Sokat foglalkozok mostanában angol nyelvű anyagokkal, ahogy feliratozom és fordítom David Hoffmeister, A csodák tanítása egyik világhírű tanítójának videóit, így ez a mondat is angolul szólalt  meg bennem:

Be the master of seeing no error. Légy a mestere annak, hogy nem látsz hibát!

Úgy érzem, hogy az emberi szenvedés abban rejlik, hogy az elménkben olyan gondolatok kavarognak folyton a múltról, a jelenről és a jövőről, mint például:

  • másképpen kellett volna történnie valaminek,
  • másképpen kellett volna viselkednem, reagálnom,
  • másképp kellene lennie, mint ahogy most van,
  • meggyőződésem, hogy ez vagy az a jó számomra, mert ez vagy az biztosan boldoggá fog tenni, és ragaszkodom, hogy minden úgy történjen, ahogy én azt elképzeltem,
  • másképpen kellett volna valakinek reagálnia, viselkednie, mint ahogy az történt, és
  • hasonlók.

.

Bármi, ami feltételes módú állítás, azaz hipotézis, az szembemegy a valósággal. David R Hawkins is írja ezt könyvében, A tudati szintek meghaladása címűben, melyet még nem fordítottak magyarra:

All hypotethicals callibrate as false. Minden hipotézis hamisként kalibrál.

Figyelem az érzéseim, a testi érzeteket, melyek rögtön jeleznek, ha hibát látok, tehát olyan gondolatok jelennek meg elmémben, hogy valami nem úgy van, ahogy szerintem lennie kellene. A test rögtön befeszül. A tágas térben megjelenik valamiféle csomó a mellkas, gyomor tájékán, s jelzi, ahogy beszűkül a látásmód és bemerevedik az elme, a saját igazát hajtogatva.

Olyan kicsi szeletét látjuk a történéseknek. mennyire öntelt hozzáállás azt hinni, hogy tudom, minek kellene történnie. Mennyire ostobaság azt feltételezni magunkról, hogy egyáltalán tudhatjuk azt, hogy mi szolgálja a fejlődésünket vagy bárki más fejlődését! Hányszor éltem meg valamit szenvedésként, később pedig kiderült, hogy áldás volt számomra! Minden, amit a múltban tettem, azt az akkori legjobb tudásomnak megfelelően tettem, s leginkább az mondható el róla, hogy akkor jó ötletnek tűnt.

A múlt elmúlt, minden pillanatban ott rejlik a megváltás, hogy ezt felismerjük.

S micsoda megkönnyebbülés és tágasság megpihenni abban a bizalomban, hogy minden rendben van. Hogy nem látok hibát.

Az is letisztult bennem, hogy a Ne ítélj, ne ítélkezz mennyi mindent magában foglal. Nem tudom, mi a jó és mi a rossz, így képtelen vagyok arra, hogy bármit is értelmezzek, s ne szenvedjek. Hiszen olyan feladatot tulajdonítok így magaménak, mellyel nem rendelkezem, s nem is tudom ellátni ezt a feladatot.

Hálás sóhajjal engedem el az ítélkezést, az értelmezést, a véleményeket. Te is megteheted ezt! Csak figyeld meg, hogyan tágul Benned a tér, amikor megengeded magadnak, hogy elengedd a ragaszkodást egy elképzeléshez, egy elváráshoz, egy ítélethez, egy véleményhez. Felismerődik a csoda, mely mindig jelen van, de az értelmezések, az ítélkező gondolatok eltakarják előled, mint sűrű, sötét felhők a napot. Pedig a nap soha sem szűnt meg sugározni a fényét.

Érzem, hogy ez a téma akár hónapokra feladat és fókusz lehet most számomra.

Szeretettel ajánlom figyelmedbe online meditációs kurzusomat: Nem látok hibát! ami abban segít, hogy mélyülhess ebben a témában, ha úgy érzed, te is sokszor okozol magadnak feszültséget, stresszt, szenvedést azzal a látásmóddal, hogy másképpen kellene lennie a dolgoknak.

Örülök, ha bármilyen formában csatlakozol hozzám! 🙂

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.