Írj nekem! info@kozmaalexandra.hu

Home » A Csodák Tanítása » Elvárások, követelések, korlátozások – 1. videóm

Elvárások, követelések, korlátozások – 1. videóm

elvárások nélkül

Hányszor veszed észre magadon, hogy feltételeket szabsz mások számára, legtöbbször öntudatlanul, hogy a másik mit mondhat, hogyan érezhet?

Megengeded az embereknek, hogy megnyilvánuljanak úgy, ahogy szeretnének?

Megengeded önmagadnak azt, ami éppen meg akar jelenni?

Arra jöttem rá, hogy sokszor észre sem vesszük, hogy szinte egy állandó kapni-akarok üzemmódban működünk, és kapni akarunk a másik embertől, ahelyett, hogy nyitottan fordulnánk felé, megengedve, bármi is akar megjelenni az adott pillanatban. Kapni akarunk: szeretetet, elfogadást, elismerést, figyelmet, bókot…

Lehet, hogy nem szereted, ha a másik panaszkodik melletted. De ki mondta, hogy bele kell vonódnod? Megteheted, hogy csak meghallgatod a másik embert, tartva neki a teret, bárhogyan is szeretne megnyilvánulni.

Lehet, hogy nem szereted, ha valaki dühöng a közeledben. De ki vagy Te akkor, ha megtiltod a másiknak, hogy ő megélhesse azokat az érzéseket, amik benne vannak éppen?

Az vagy, aki mindent és mindenkit kontrollálni akar, mert fél.

Lehetséges az ilyen szituációkban is szeretetteljesen fordulni a másik ember felé, anélkül hogy reagálnál, bevonódnál az ő panaszkodásába, dühébe. A valódi elfogadás a másik ember felé, korlátozások, elvárások és követelések nélkül az, ha ő azt is megteheti, hogy megmutatja a sebezhetőségét, a rosszabb napjait Neked.

Ez nem gyengeség, hanem erő. Az őszinteség és az empátia ereje.

S mi több, mindezt megteheted önmagad felé fordulva is. Nem kell hazudnod magadnak, ha szomorú, dühös, haragos vagy, mert akkor elfojtanád az érzéseid. Az érzéseid, a testi érzetek lehetőséget nyújtanak, hogy megvizsgáld a hiedelmeket, gondolatokat, melyek az érzések mögött rejtőznek. Ha elhazudod, elnyomod az érzéseid, akkor a gondolataid és korlátozó hiedelmeid a tudattalanból irányítanak tovább, és esélyed sincs, hogy változtass az életeden.

Szeretettel küldöm a videót Neked!

Mit gondolsz erről a témáról?

Neked milyen tapasztalataid vannak?

Melyikre tartod magad inkább hajlamosnak, inkább hogy önmagaddal vagy hogy másokkal szemben támassz elvárásokat?

Tiéd a szó!

Csodás napot,
Szandi

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.