Írj nekem! info@kozmaalexandra.hu

Home » A Csodák Tanítása » A keresztrefeszítés valódi jelentése, a húsvét öröme – David Hoffmeister magyar feliratos videó

A keresztrefeszítés valódi jelentése, a húsvét öröme – David Hoffmeister magyar feliratos videó

keresztrefeszítés

A világ szemében, az ego szemszögéből a keresztre feszítés egy vérfürdő. Sokáig félelmet váltott ki bennem a keresztre feszítés, és én is az ego szemüvegén keresztül szemléltem a húsvéti történéseket. Ez az év az első, amikor másképpen tekintek rá. A csodák tanítása és David Hoffmeister tanításai segítettek ebben!

Amit tanulunk a metafizika által az, hogy emlékezz arra, hogy minden mentális. Az elme mondja meg a testnek, hogy az mit érezzen. A test nem érez. Sőt, ha tényleg belemélyedsz A csodák tanításába, és alaposan átolvasod az olyan leckéket, mint a 136., melyben arról beszél, hogy engedj el minden tervet és kísérletet az irányításra, Jézus azt mondja:

“És abból fogod tudni, hogy jól végezted a gyakorlatot, hogy egyáltalán nem érzed majd a testedet.” (136. lecke, 17/2)

Másképpen hogyan jelenthetett a keresztre feszítés egyetlen leckét?:

“Csak szeretetet taníts, mert te magad is szeretet vagy.”

A Krisztusi Elmének nincs problémája a veréssel, a keresztre feszítéssel vagy például a megkövezéssel. Dobhatod a köveket olyan erősen, ahogy akarod, de a test nem érez. Ha az elmében nincs bűntudat, nincs fájdalom.

Miért érezne a szeretet fájdalmat? Csak kérdezd meg magadtól, mert ez bizarr. Jézus felülemelkedett a fájdalmon, amikor elfogadta a Jóvátételt. Ami az ego számára vérfürdő, ott valójában nem volt fájdalom.

Így áldozatról sincs szó. Ezért is mondja azt, hogy a keresztre feszítés jelentése az, hogy “csak szeretetet taníts”. Ez egy szélsőséges példa arra, hogy Krisztust nem lehet megölni, még szenvedést sem lehet okozni Neki. Ez a tanítás.

Még akkor is igaz ez, ha a külsőségek mást mutatnak. Az olyan egos megjelenési formák, mint a vér, a korbács, a verés, mind az ego rendszerének részei. Jézus messze ezek felett volt. Jézus felülemelkedett a fájdalom, kínzás, büntetés lehetőségén, mindazokon a hamis koncepciókon, melyeket az ego alkotott.

És ez az, ami olyan gyönyörű ebben. Ezért is csináljuk az elmetréninget. Azért, hogy ebbe a sebezhetetlenség állapotba eljussunk. Azért csináljuk
az elmetréninget, hogy felemeltessünk ide.

A most erejét kell felismernünk. A megváltás azonnaliságát!

 

További videókért kattints IDE, s megnyílik a lejátszási lista a youtube-on, mely az összes eddig feliratozott videót tartalmazza.

Felismeréseket és csodás napot kívánok!

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.