Írj nekem! info@kozmaalexandra.hu

Home » A Csodák Tanítása » Elakadtál és úgy tűnik, mintha a múlt ismételné önmagát? Néhány tipp, hogy továbblendülj.

Elakadtál és úgy tűnik, mintha a múlt ismételné önmagát? Néhány tipp, hogy továbblendülj.

a csodák tanítása akadályok

Talán szeretnél pozitív történéseket programozni magadnak s általad pozitívnak minősített érzéseket megélni? Ezek általában mentális felépítmények, amit az elme használ a valóság előli meneküléshez, a jelennel szembenálláshoz. Bármilyen programozás azt jelzi, hogy szeretnéd irányítani életed történéseit, ennek mozgatórugója a félelem. Ha bízol abban, hogy minden éretted és fejlődésedért van, akkor nem próbálod meg irányítani a világot. Van is egy ilyen lecke A Csodák Tanításában:

Minden, ami velem történik, egy számomra kijelölt, megtanulandó lecke.

Ne ítéld meg a formát s ne a forma megváltoztatására törekedj, mert a változás az elme szintjén történik mindig! Tehát igyekezz elengedni a gondolatot, hogy például más munkád kéne, hogy legyen, más kapcsolatod kellene, hogy legyen. Egyszerűen gyakorolj a napi leckékkel! S kérj segítséget a Szentlélektől, Belső Vezetődtől. Mondd azt: ez és ez szenvedést okoz, ezért nyilvánvalóan félreértelmezek valamit, kérlek, segíts, hogy másképp lássam a világot. Leckék ehhez:

Hadd legyen minden olyan, amilyen.

A békét is láthatnám ehelyett.

Aztán egy csomó gondolatminta, hiedelem lehet a világi megnyilvánulások fátyla mögött. Nem tartod érdemesnek, elég jónak magad ahhoz, hogy olyan kapcsolatod, olyan munkád legyen, amit szeretsz?

A megoldás minden esetben az, hogy gyakorolj tovább, végezd a leckéket. A könyv Törzsszövegében olvasható például az is, hogy nem tudhatjuk, mikor léptünk előre, s mikor torpantunk meg a fejlődésben. Amit magadnak tanítottál, abban a világban, bizonyos dolgokat sikernek könyvelhettél el, pedig valójában az egós struktúra megerősödése volt, míg lehetséges, hogy más történéseket kudarcnak ítéltél, valójában pedig elindultál az önismeret útján, mert meggyengült valamilyen önmagadról alkotott mentális koncepciód. Így hát nem tudhatod végső soron, hogy amit Te most elakadásnak ítélsz, az valójában mi. Ne ítéld el a formát, hisz nem tudhatod, mi a jó valójában Neked, csak elképzeléseid vannak, melyeket felállítottál múltbéli preferenciáid alapján.

a csodák tanítása akadályok2

Figyeld meg Az elme rétegei című diagramon, hogy középen a vágy található. A vágy által veszítettük el a békét és a mennyet, ám ezáltal is nyerjük vissza. Vágyj a békére, legyen ez az egyetlen célod, s engedd el azt, hogy a világbéli események valamiféle preferenciáját állítsd fel. Ez hihetetlen megkönnyebbülés. Persze, ahogy olvashattad a hónapról-hónapra leírásomban, ez lehet, hogy egy hosszabb folyamat, s nálam is még mindig tart.

„A végtelen türelem az, mely azonnali eredményeket hoz.” (A Csodák Tanítása)

Ajánlom még David R. Hawkins könyveit vagy épp most olvasom Adyashanti Világod vége című könyvét, mely segíthet abban, hogy elengedjük az illúzióinkat azzal kapcsolatban, hogy milyen a felébredés. Amit A Csodák Tanítása is ír, a szeretet útjából távolítjuk el az akadályokat, s hajlandónak kell lennünk ránézni ezekre az akadályokra, melyeket emeltünk. Ez gyakran fájdalmas, kihívással teli. Amikor szenvedsz, akkor dolgod van. Az érzések nélkül sose tudnád, hogy mivel van dolgod.

Az egó könnyen rácuppan erre a hogyan csinálhatnám jobban nézőpontra. Te inkább gondolj arra, hogy igazából ez a felébredés, amin keresztül mész, nem személyes, s A Csodák Tanítása végződik el rajtad keresztül, nem is Te végzed. Meghallottad a Hívást, csakis a hajlandóságodra van szükség. Ha azon kapod magad, hogy bűntudatod van, vagy attól tartasz, hogy nem csinálod elég jól, az biztos egós minta. A bűntudat mindig az egóhoz tartozik. Ilyenkor is kérhetsz segítséget, hogy megkapd azt, amire szükséged van (s nem azt, amiről azt hiszed, hogy szükséged van).

Csodás napokat kívánok Neked!

Oszd meg, ha tetszett ez a cikk és úgy gondolod, másnak is segíthet!

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.